Torneig Zonal de Bàscara 2010: Arnau Roca 2on en benjamins i Jordi Masaló 4art en sèniors

Oriol Puigmal 11è benjamí, Emili Bonfill 15è en veterans +40 i Aniol Sellas 19è en sub-23, completen una meritòria participació dels palistes olotins en el Torneig Zonal 2010, que aquest any s’ha disputat a Bàscara.

Els passats dies 5, 6 i 7 de desembre es va jugar a Bàscara el Torneig Zonal, la competició individual més important del calendari i que dona dret a jugar el Subestatal. Van participar-hi prop de 500 palistes de Catalunya, Navarra, Aragó i Balears, i va ser un espectacle digne de veure. Els que varem seguir el dia a dia de la competició vam gaudir de molt bon tennis taula, i del bon joc practicat pels palistes del CTT Olot. L’entrenador Oscar Gallego ho resaltava al final de la competició, i feia esment de l’evolució general dels jugadors, així com mostrava la seva satisfacció per la classificació dels dos més menuts, Arnau Roca i Oriol Puigmal pel Torneig Sub Estatal que se cel·lebrarà a Villagarcía d’Arosa els primers dies de Gener.

Repassant, el que ha donat de sí l’actuació de cadascún dels jugadors locals, cal començar per la gran actuació d’ Arnau Roca que el va portar a cedir tan sols a la final, i així emportar-se un molt meritori sots-campionat. No va ser fàcil, ja en el grup va suar de valent i els enfrontaments de quarts i semis els va resoldre per un apretat 3-2. També la final es va decidir en el cinquè set. L’objectiu plantejat per l’entrenador era aconseguir classificar-se entre els vuit millors jugadors, per tant aconseguit amb escreix. Molt important també va ser l’onzè lloc aconseguit per Oriol Puigmal, última posició que dona dret a jugar el Sub Estatal. L’ Oriol amb aquest resultat es consolida dins els millor jugadors catalans de la categoria. Malgrat els resultats, cal continuar treballant de valent, donat que la propera temporada ja seran alevins i el nivell general és més elevat.

En la categoria d’alevins hi van participar Xavier Rubió i Alex Nogué, jugadors que participaven per primera vegada en un Zonal en categoria aleví, això els va passar factura i no van poder superar la fase de grups. En infantils Adrià Llop que va alternar moments de molt bon joc, amb altres sense tan encert, no va poder superar la fase de grups. El seu company de categoria Alex Serratosa, aconseguia el primer lloc del grup i quedava exempt de la ronda de 1/32 de final i ja a 1/16 la pressió el va fer jugar per sota les seves possibilitats i va perdre. Pasava a jugar del 17 al 32 i aquí va ensopegar de nou, perdent tota possibilitat de lluitar pels primers 20 llocs que donen ranking per competicions estatals. En juvenils, on el nivell és molt alt, i on aconseguir passar de grup ja és de per sí un èxit, el representant del CTT Olot va ser Adrià Sabater, que va aconseguir un tercer lloc de grup i passar al quadre final. A 1/32 de final li va faltar una mica de sort, donat que va perdre en el cinquè set per un ajustat 11-9, acabant aquí la seva participació.

Ja en les categories de més edat, també la participació dels palistes olotins va brillar. En sub-23, una categoria amb una banda molt ampla d’edats (entre 19 i 22 anys) i per tant amb jugadors de bon nivell, però amb diferent experiència segons les competicions que juguen, cal dir que dels quinze primers classificats, tan solsament dos jugadors no estan competint a Primera Nacional, el que dona idea del nivell de les primers places i del difícil d’accedir-hi. Aniol Sellas va realitzar un bon Zonal, quedant segon de grup, on el cap de sèrie es va classificar tercer. Ja en l’encreuament de 1/16 de final, no va poder amb el seu oponent, i això el comdenmava a jugar pels llocs 17 a 32. Al final meritori 19è lloc final, aconseguint d’aquesta manera puntuació pel ranking estatal. També va participar en aquesta categoria Joan Toledo que malgrat realitzar un bon joc, guanyant fins i tot un set al que en seria el campió, no va aconseguir pasar al quadre final.

En sèniors Jordi Masaló va realitzar un gran torneig, aconseguint el quart lloc final. Va quedar primer de grup i això el deixava exempt de la ronda de 1/16 de final. A la següent ronda victòria còmode, però a semis no va poder amb Jordi Dot del Torelló, que va ser-ne el guanyador final. El partit pel tercer lloc el va afrontar mermat físicament, el que li va impedir aconseguir la victòria. Marc Costa va ser l’altre representant del CTT Olot en aquesta categoria. Va jugar un bon torneig, però el sorteig, que en aquest tipus de competició té molta influència, no el va afavorir. No va aconseguir pasar al quadre final. En veterans de +40 Emili Bonfill va aconseguir un meritori 15è lloc final, en una categoria on hi ha jugadors de molt nivell. Va quedar tercer de grup el que el va obligar a guanyar una prèvia abans d’ entrar al quadre final. A 1/8 va perdre amb el futur campió de la competició i va lluitar de valent fins aconseguir la posició aconseguida.
Desde aquestes línees felicitar a tots els palistes pel joc desenvolupat i pel bon comportament mostrat !!

PRIMERA JORNADA DE LA GENERACIO 2000 A BASCARA

Aquest passat dissabte es va celebrar a Bàscara, la primera jornada del programa endegat per la FCTT, anomenat Generació 2000, on es preten potenciar la participació de jugadors/es nascuts del 2000 en endavant en l’esport del tennis taula. Aquest programa solsament ha estat concedit a 10 clubs de tota Catalunya, segons les seves instal·lacions, estructura d’entrenament, entrenadors i quantitat de jugadors de base. El CTT Olot que ha estat un dels clubs seleccionats, demostra la seva importància en el tennis taula de base. Sota l’atenta mirada del Director Tècnic de la FCTT Sr.Hubert Hustache, una vintena de palistes de la Territorial Gironina hi van pendre part, sota l’atenta mirada dels seus respectius entrenadors. El CTT Olot hi va participar amb Nuria Llagostera i Gerard Corrius, acompanyats pel seu entrenador Oscar Gallego.

PRIMERA NACIONAL

CTT OLOT, 4 – CTT PALMA, 2
Nova victòria, malgrat que els de ses illes van posar les coses difícils als jugadors locals. La pressió que exerceix el públic local, va col·laborar enormement en moments delicats del partit. Per l’Olot: Gomez, Gallego (2) i Terricabras (2).

SEGONA NACIONAL

CTT OLOT, 4 – CTT TORROELLA, 2
Important victòria l’aconseguida pel CTT Olot, segona de la temporada, i que ha de servir per començar a pujar llocs en la classificació. El partit va veure el retorn a la competició d’ Esteve Homs, que va aconseguir dos punts. Per l’ Olot: Masaló (1), Tor (1) i Esteve Homs (2).

Feu un comentari