Campions d’Espanya en Veterans +40 !!

Nou èxit del Club olotí en aquesta impressionant temporada que estan duent a terme. En aquesta ocasió s’aconseguia una fita mai aconseguida amb anterioritat, pujar a dalt de tot del podi d’els Campionats d’Espanya Veterans celebrats a la ciutat de Reus aquest passat cap de setmana. L’equip de cinc palistes del CTT Olot – Ammerländer, representat en aquesta ocasió per Enric Llagostera, Jordi Tor, Esteve Homs, Jon Uribarri i Oscar Gallego, ja comptava entre els favorits, però no era cap de sèrie i això en cas d’anar avançant en el Campionat, comportaria arribar a les últimes rondes, amb una càrrega de partits superiors a alguns rivals. Dir que el Campionat es juga amb el sistema de Copa del Món, semblant a la Copa Davis, però el tercer enfrontament enlloc de ser de dobles, juga un tercer jugador contra el tercer jugador de l’altre equip.

A continuació es pot veure el programa “La Banqueta” de Olot TV. A partir del minut 31:40

Així el dissabte 20, es va jugar la fase de grups on els olotins es varen imposar successivament a  El Centre de Barcelona per 3-0, al TT Burjasot de València per 3-1 i finalment al CN Helios per 3-0, classificant-se com a primers de grup. Ja al vespre del mateix dissabte es van jugar els 1/16 de final davant el CN Tarraco, imposant-se de nou per 3-0.

El diumenge al matí en la ronda de 1/8 els esperava un dels favorits al títol, el Liceo Villagarcia de Galicia, equip que jugava amb un estranger ucrainià que ha estat jugant tota la temporada a Divisió d’Honor. En l’enfrontament amb aquest jugador ni Uribarri en el primer partit, ni després Gallego en el quart varen poder fer res davant el potencial del seu oponent, i per tant, no es podia fallar en els altres tres aparellaments. Gallego en el segon partit i Homs en el quart guanyaven i deixaven tot per decidir en el cinquè i últim partit. En aquest últim enfrontament Uribarri va patir de valent. Amb 2-2 van anar al últim i definitiu set, on el jugador olotí perdia per 8-5 i per 10-8, però es va saber sobreposar després de superar dos punts de partit del seu oponent, per acabar imposant-se per 13-11. S’havia eliminat a un equip molt potent, després d’un partit llarg i això donava força per afrontar el partit de 1/4 davant el CPP Igualada. El partit davant els de l’Anoia es va poder resoldre per la via ràpida i amb un 3-0, l’equip ja es trobava a semis, on esperava un altre equip bregat en mil batalles, el Bombons Blasi Xaloc Olesa. Aquest partit no va començar de la millor manera, donat que Gallego va veure com el seu rival es posava 2-0 per davant en el marcador, però va saber donar-li la volta al partit per acabar imposant-se 3-2. Tampoc va ser fàcil el partit de Uribarri davant Moscoso, un altre jugador estranger, a qui va guanyar en el cinquè set per 11-9. Els de Olesa van aconseguir posar-se 2-1, però Gallego no va deixar escapar la primera oportunitat per accedir a la final.

En la final esperava el Girbau Vic TT, que havia eliminat en una semifinal molt ajustada (3-2) a un altre dels favorits de la competició el Tecnigen Linares. Amb tres partits a l’esquena arribava l’hora de la veritat a les 20 hores.  El primer aparellament Uribarri-Escamilla. L’experimentat jugador barceloní del Vic, amb moltes temporades a Superdivisió, va guanyar 3-0 però amb parcials molt ajustats 12-10;15-13 i 12-10. En el següent partit Gallego empatava la final al imposar-se a Carceller per 3-0. El tercer punt queia del costat del Vic, que s’avançava 2-1 al marcador. En el primer set del partit entre Gallego-Escamilla, el jugador del CTT Olot – Ammerländer, va ser capaç de remuntar un 7-10 per imposar-se 12-10 i guanyar els dos següents i restablir l’empat al marcador. Tot quedava a mans del partit Uribarri-Carceller. Molt difícil es va posar la final, quan Carceller va aconseguir avançar-se 2-0 al marcador, però davant tenia un Uribarri que malgrat jugar molt mermat físicament, va aconseguir amb la seva concentració i saber estar, primer empatar 2-2 i sobreposar-se en el cinquè set que li remuntessin quatre punts quan pràcticament ho tenia tot fet.

Explosió d’alegria al final amb la consecució d’un títol que l’any passat va estar a prop i que enguany no s’ha escapat.

Feu un comentari